Elly Valk

Socioloog & sociaal fotograaf

Als student kochten mijn vriend en ik samen een – voor ons eigenlijk veel te dure – Nikkormat met drie lenzen. We hebben er heel veel mee gefotografeerd, zwervend door Europa, de Verenigde Staten en Indonesië, maar ook gewoon bij de motor races, wandelingen over akkers en langs kale sloten. 

Mijn ontwikkeling tot fotograaf heb ik 40 jaar later serieus opgepakt. Heb ik hulp gevraagd, van een fotograaf, workshops en een cursus gevolgd, geëxperimenteerd met lenzen. En dan ook de aanschaf van een mooie Nikon D750 met prachtige FX lenzen.

Nog steeds zwerf ik graag over de wereld en leg daarbij vast wat zich voordoet, mensen in hun dagelijkse doen, het onderweg zijn, landschappen soms ook. Er komen soms verrassende thema’s tevoorschijn, zoals in China waar iedereen elkaar en zichzelf vastlegt.

Ik experimenteer met het vastleggen van sneeuw met macro lens en/of telelens, volg ik het proces van de tulp in haar langzame sterven in de vaas en ben ik op zoek naar structuren zoals in een roestige oude bakplaat uit een oude bakkersoven.

In mijn professionele bestaan van consultant, coach en adviseur, heb ik mijn beeldende gave ingezet om tot de verbeelding sprekende oplossingen te komen.

Het publiceren van mijn foto’s is een stap naar buiten.

Laat een bericht achter

UN-SEEN

error: Content is protected !!